Sivujen toteutus © Juoksijain Sukutieto 2012
ETUSIVU ESITTELY TAMMAT KASVATIT MYYTÄVÄNÄ KUVAGALLERIA YHTEYSTIEDOT

Karhilan tila

Kasvatustoiminta

Kasvatamme ravihevosia tavoitteellisesti tähtäimessämme tulevaisuuden huiput. Kaikki kasvattimme myymme, poikkeuksena ovat vain tammavarsat, joista toivomme emälinjojen jatkajia itsellemme. Nekin kuitenkin pääsääntöisesti liisamme kilpailu-uran ajaksi hyviin koteihin.

Tammat asuvat talven pihatossa, jossa on iso mäkinen metsätarha. Varsomiset tapahtuvat entiseen navettarakennukseen tehdyissä varsomiskarsinoissa. Varsomisissa on käytössä valvontakamera.

Varsomiset pyritään ajoittamaan toukokuulle, jolloin varsat ehtivät tottua käsittelyyn ennen kuin pääsevät emineen kesäksi laitumelle. Laitumet sijaitsevat aivan pihapiirissä. Kesän aikana varsat ja emät madotetaan parin kuukauden välein ja varsojen kaviot vuollaan vähintään pari kertaa ennen vieroitusta. Pieni varsapihatto valmistui syksyllä 2012, joten varsat voivat jäädä kotiin ensimmäiseksi talveksi, mikäli niitä ei myydä ennen vieroitusta.

Ruokinnan perusteena meillä on omilta pelloilta korjattu esikuivattu säilöheinä sekä kaura. Ruokinta täydennetään Black Horse Breederillä, merisuolalla ja kivennäisrehulla sekä tarpeen vaatiessa muilla lisärehuilla.


Laidunpaikat

Kesäisin tarjoamme laidunpaikkoja vieraille hevosille, pääosin tammoille ja tammavarsoille. Laitumet sijaitsevat aivan pihapiirin läheisyydessä, joten hevoset ovat jatkuvan valvonnan alla. Laitumet ovat viljeltyjä, lannoitettuja laitumia, joilla on jonkin verran korkeusvaihteluita. Kesän aikana ne jaetaan useisiin lohkoihin, jotta hevosilla olisi aina tuoretta ja maittavaa syötävää.

Laitumelle tulevat hevoset pyritään jakamaan ikäryhmiin, etenkin jos tulossa on 1-vuotiaita varsoja.

Laidunpaikan hintaan sisältyy kesän ajan kivennäinen, suola ja yksi madotus. Laidunpaikan hinta on 90 €/kk + alv.


Muut palvelut

Teemme orisuosituksia, sukuanalyysejä sekä kotisivuja ja tarjoamme myös muita hevosalan tietopalveluita sekä monipuolisia kirjoitus- ja valokuvauspalveluita yrityksemme Juoksijain Sukutiedon kautta. Annan valokuvia löytyy kuvagalleriasta sekä esimerkiksi Sukupostista.


Tekijät

Karhilan tilan pitäjinä ovat pitkän linjan hevosharrastajat Anna ja Antti Karhila.


Anna on koulutukseltaan FM Suomen historiasta. Hänellä on takanaan myös hevosenhoitajan tutkinto ja vankka kokemus hevosalan töistä. Anna on työskennellyt pitkään Törmäsen Jounin ja Viitasen Anitan tallilla sekä lyhyempiä pätkiä mm. Aimo Vuorisalolla ja Sillanpään oriasemalla. Hevosten suvut ovat olleet mukana harrastuksessa alun alkaen, samoin valokuvaus. Kotisivujen teko on tullut mukaan viitisen vuotta sitten, ensin omien sivujen toteuttamisen kautta. Suomen historian gradutyönsä Anna on toteuttanut Jämsän hevoshistoriasta 1945-1965. Kesän 2014 hän työskenteli Hevosurheilun kesätoimittajana.


Antti on YTM tilastotieteen alalta. Hevosten sukuja Antti on harrastanut yli kaksikymmentä vuotta ja kirjoittanut jalostusaiheista mm. Hevosenomistaja-lehteen. Omia hevosia ravihevosia Antilla on ollut liki viisitoista vuotta. Joukossa on ollut sekä kilpahevosia, siitostammoja että siitosoriita.


Viljely

Tilallamme viljellään heinän ja laitumen eli nurmen lisäksi rehukauraa.